Depart start-up beurs - 29 januari van 13u15 tot 16u30

23 maart 2018

Artificiële intelligentie @home

Artificiële intelligentie leren in België

Maak slimmere software dan ooit te voren

Artificiële intelligentie maakt slimmere software mogelijk dan ooit te voren. Machine learning laat toe om voorspellingen te maken op basis van huidige data en historische data. Met de juiste data kan je software het alledaagse leven verbeteren: voorspel de verkeersdrukte in een stad, voorspel wanneer je naar de dokter moet…

Deep learning gaat nog een stapje verder: het maakt gebruik van diep gelaagde neurale netwerken en bootst daarmee ons brein na. Een mooi voorbeeld hiervan is gezichtsherkenning. Zonder artificiële intelligentie ben je als developer aangewezen op het werken met beeldverwerkingsfilters die proberen de ogen, neus of mond uit het beeld te halen. Een bril, een hoofd onder de “verkeerde” hoek en je software werkt niet meer accuraat. Deep learning software is in staat om met een hogere precisie dan de mens objecten, mensen enz. te herkennen.

 

Het goede nieuws is dat je geen wiskundig genie moet zijn om als developer of analyst gebruik te maken van AI. Dankzij krachtige frameworks (zoals Tensorflow) en cloud services (Azure Machine Learning Studio) komt AI binnen het bereik van iedere gemotiveerde IT’er.  Uit data inzichten puren, voorspellingen doen of automatisch patronen herkennen en classificeren, machine learning en deep learning geven een enorme boost aan je mogelijkheden als ontwikkelaar.

“Software ate the world, artificial intelligence will eat software”.

Gebaseerd op onderzoek en een bestaande opleiding

Het NMCT-docententeam en onze researchgroep Sizing Servers verdiepten zich in Artificiële intelligentie lang voor de hype. Sinds 2015-2016 werd Artificiële intelligentie reeds in ons dagonderwijs aangeboden aan onze NMCT IT-Bachelors. Met veel plezier bieden we dit traject nu ook aan als afstandsonderwijs.

Hoe?

Deze @home opleiding staat open voor iedereen die minimum 21 jaar is en/of werkstudent. Je kiest zelf wanneer je wilt studeren en ons team begeleidt jou via het internet. Er zijn ook enkele contactmomenten op de campus voorzien.

Afstandsonderwijs wordt hoofdzakelijk via ons krachtige LMS (Learning management system) gegeven. Je krijgt nederlandstalige video-opnames van goede kwaliteit van het dagonderwijs, en een heleboel practica om op je eigen tempo de leerstof eigen te maken.

De opleiding

De opleiding is gespreid over 2 semesters (1 jaar) om werk en studie te kunnen combineren. Je examens vinden plaats in Graaf Karel De Goedelaan 5, 8500 Kortrijk.

  • Oktober 2018: Machine learning (6 SP)
  • Q1 2019: Deep Learning (6 SP)

Een (N)MCT student die reeds voor machine learning is geslaagd krijgt vrijstelling voor deze module.

Voorwaarde: De student kent de programmeertaal Python voldoende om zelf programma’s te schrijven of te interpreteren.

Kostprijs

Een niet-beursstudent betaalt 368,5 Euro

Beursstudenten informeren best bij het studentensecretariaat (056 24 12 25)

Schrijf je nu in!

Vragen?

Contacteer Johan De Gelas of kom langs tijdens één van onze infodagen op onze campus in Kortrijk.

Depart start-up beurs - 29 januari van 13u15 tot 16u30

NMCT Logo