powered by

Microdegree machine learning en deep learning

Micro degree Machine Learning en Deep Learning: Artificial Intelligence @ Home met Howest MCT

Een voorproefje van wat je kan verwachten.

"Software ate the world, AI will eat software"

Artificial Intelligence (AI) is niet meer voorbehouden voor academici. Machine Learning en Deep Learning zijn dankzij krachtige frameworks en cloud services binnen het bereik van iedere IT'er. Uit data inzichten puren, voorspellingen doen of automatisch patronen herkennen en classificeren, Machine Learning en Deep Learning geven een enorme boost aan je mogelijkheden als ontwikkelaar. “Software ate the world, AI will eat software”

Deze @home opleiding staat open voor iedereen die minimum 21 jaar is en/of werkstudent. Je kiest zelf wanneer je wilt studeren en ons team begeleidt jou via het internet. Er zijn ook enkele contactmomenten op de campus voorzien. Afstandsonderwijs wordt hoofdzakelijk via onze krachtige LMS (Learning management system) gegeven. Je krijgt Nederlandstalige video opnames van goede kwaliteit van het dagonderwijs, en een heleboel practica ter beschikking om op je eigen tempo je de leerstof eigen te maken.

Hoe werkt het?

Deze @home opleiding staat open voor iedereen die minimum 21 jaar is en/of werkstudent. Je kiest zelf wanneer je wilt studeren en ons team begeleidt jou via het internet. Er zijn ook enkele contactmomenten op de campus voorzien.

Afstandsonderwijs wordt hoofdzakelijk via ons krachtige LMS (Learning management system) gegeven. Je krijgt nederlandstalige video-opnames van goede kwaliteit van het dagonderwijs, en een heleboel practica om op je eigen tempo de leerstof eigen te maken.

Er is per module:

  • Een introductie les voorzien in kortrijk - niet verplicht, zal ook als video beschikbaar zijn.
  • Een examen moment voorzien - verplicht. Voorlopig werken we zo tot wanneer we zeker zijn dat onze Leer Systeem (LMS Canvas, internationale LMS software) voldoende garanties biedt voor een eerlijk examen.
  • Alle lessen worden ingericht als afstandsonderwijs, met het nodige materiaal (video + practica) op ons leerplatform. Het betreft een cursus van 2 maal 6 studiepunten.

De opleiding is gespreid over 2 semesters (1 jaar) om werk en studie te kunnen combineren. Je examens vinden plaats in Graaf Karel De Goedelaan 5, 8500 Kortrijk.

Je kan inschrijven tot 15 oktober 2020.

Een (N)MCT student die reeds voor machine learning is geslaagd krijgt vrijstelling voor deze module.

Voorwaarde

De student kent de programmeertaal Python voldoende om zelf programma’s te schrijven of te interpreteren.

Kostprijs

Een niet-beursstudent betaalt 382 Euro
Beursstudenten informeren best bij het studentensecretariaat: 056 24 12 25

Vragen?

Contacteer Johan De Gelas of kom langs tijdens één van onze infodagen op onze campus in Kortrijk.

Veelgestelde vragen:

Het betreft een cursus van 2 maal 6 SP. Klopt het dat één studiepunt overeenkomt met een duur van 25 tot 30 uur?

In theorie, klopt dat. We vermoeden dat professionals ongeveer 4 tot 8 uur per week zullen nodig hebben, 12-15 weken per module (grof geschat op basis van ons dagonderwijs).

Als toelatingsvereiste is kennis van Python gevraagd.

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen met wat IT-ervaring heel snel Python leert. Bovendien zijn er veel gratis python cursussen beschikbaar, we wilden ook de kost beperkt houden, maar ook de tijd die je als professional moet spenderen. Maar om de studenten correct te informeren, willen we er zeker op wijzen dat dit de verantwoordelijkheid is van de student. Zeker voor wie al lang niet meer geprogrammeerd heeft, mag dit geen bron van teleurstelling worden.

We raden een IT bachelor diploma aan - maar de voornaamste voorwaarde is programmeer skills - en bereid zijn om Python te leren. Met de huidige vele goede gratis cursussen python willen wij de tijd & de kost voor onze professionele studenten beperken door intro tot Python niet op te nemen.

Wat is het niveau? BA na BA? Geen academische graad?

De graad die je behaald is een micro degree van AI, dus twee creditcontracten voor deze twee modules, dus dezelfde modules van onze Bachelors NMCT (die 180 studiepunten moeten verwerven). Je verwerft dus 2/5 van een postgraduaat. In 2019-2020 wordt dat postgraduaat gelanceerd (onder voorbehoud).

De reden is dat we mikken op professionelen die dit naast hun werk moeten voltooien.

Hoeveel contacturen zijn er ingepland en wanneer gaan deze door? 's Avonds of overdag?

Het is afstandsonderwijs. Er is - per module - één optioneel intromoment voorzien en er is één verplicht examenmoment 's avonds in Kortrijk.

Toelatingsvoorwaarden?

We raden een IT bachelor diploma aan - maar de voornaamste voorwaarden zijn programmeer skills en het bereid zijn om Python te leren. Kijk even naar volgende twee voorbeelden: Boston housing demo en MNIST_PCA om te zien welk niveau wij verwachten. Met de huidige vele goede gratis cursussen python willen wij de tijd & de kost voor onze professionele studenten beperken door intro tot Python niet op te nemen.

Klaar om AI op afstand te leren?

Stoom je klaar voor de toekomst en schrijf je vandaag in.