powered by

Op internationaal avontuur tijdens je MCT studies!

Wil je proeven van internationale culturen? Een buitenlandse studie of stage?

Internship in Kazachstan - Andrei Lavrenov

Open je blik, en word een wereldburger!

Bij Howest MCT kan je als student heel wat multiculturele ervaringen in zowel binnen- als buitenland meemaken. Zo kan je je tijdens je studies opgeven als buddy voor een internationale student, om die rond te leiden in Kortrijk en te ondersteunen tijdens diens studie aan Howest. Om zelf even te proeven van het buitenland zijn er tal van mogelijkheden voor summerschools of een study trip naar San Fransisco en China. Je proeft meteen van de opportuniteiten in Noord Amerika en Azië.
Ook onze docenten bereiden je graag voor op internationale ervaringen. De laatste jaren groeiden er heel wat partnerships met samenwerkende hogescholen, universiteiten en bedrijven over de hele wereld. Dichter bij huis in Nederland, Frankrijk en Duitsland, tot ver buiten de grenzen van Europa, over de oceanen en continenten heen.

Wat zijn de mogelijkheden als MCT student?

Inspirational study trip

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een inspirational study trip. Sedert 2007 gaan we jaarlijks met MCT-studenten en alumni richting San Francisco in de lentevakantie.

Deze lange traditie houden we in ere want: ‘we lost our heart in San Francisco…’. Het is een jaarlijks blij weerzien met Cisco, Google, Facebook, … We bezoeken zowel gevestigde waarden als spannende start-ups.

In het voorjaar trekt een delegatie van Howest steevast naar China voor de inleefreis.

Inspirational study trip

Inspirational study trip

Semester studeren in het buitenland?

Gelijk welk uitstroomprofiel je kiest, jij krijgt de kans om bij uitgelezen partners een semester van jouw MCT studie in het buitenland te doen (van Windesheim in Nederland tot Tokyo University).

Waar je naartoe kan hangt af van je gekozen track. Voor al deze bestemmingen zijn beurzen voorzien.

Semester studeren in het buitenland?

Semester studeren in het buitenland?

Internationale stage

Behoorlijk wat studenten kiezen om hun stage in het buitenland (USA, Kazachstan, Spanje, Zuid-Africa …) bij partneruniversiteiten of gerenomeerde bedrijven te doen.

Goed om te weten: voor alle bestemmingen zijn mogelijkheden om beurzen te krijgen.

Internationale stage

Internationale stage

Internationale competenties

Alle studenten worden in de opleiding gestimuleerd worden om internationale en interculturele kennis, vaardigheden en attitudes te verwerven. Wie naar het buitenland wil, kan dit voor een korte periode of langere periode (studie of stage).

Daarnaast zijn er ook volop kansen voor studenten die liever in Kortrijk blijven: delen van de opleiding staan open voor inkomende studenten, er is de jaarlijkse international week en naast interessante gastsprekers zijn er ook kortlopende online internationale activiteiten.

Internationale competenties

Internationale competenties

Geprikkeld om te proeven van buitenlandse culturen?

Neem contact op met Claudia Eeckhout!