powered by

23/04/2020

Klaar voor de test? Website creativiteit en je brein

Klaar voor de test? Website creativiteit en je brein afbeelding

Zie je vooral een zwart scherm en onhandig kleine lettertjes? Nog niet opgeven. Dit is geen vriendelijke User Interface voor een noob, maar een test, remember!

Tijd om je brein eens te testen? Probeer dan eens de site van Tibo Van Craenenbroeck.

Kreeg je een kleine boost - dopamine shot - toen je ontdekte hoe het werkt? Merk je dat je de liefde voor een doordenkertje, de coding en de scripting deelt met Tibo? Dan ben waarschijnlijk een rasechte backend programmeur zoals Tibo. Als je vond dat het veel te simpel was en je pas tevreden bent als je linux scripts het moderne equivalent zijn van geëncrypteerde sanskriet, ga dan onmiddellijk naar IoT Engineer.

Het concept achter Tibo’s website die hij maakte als voorbereiding voor zijn eerste project in MCT:

“Ik vind dat veel website op elkaar lijken (grote afbeelding, scrollen…) en goede GUI’s maken is niet echt mijn ding. Ik wilde dat er meteen een link gelegd werd met programmeren. Ik wou ook dat bezoekers wat moesten zoeken.”

Op z’n website is er onzichtbaar inputveld. Telkens wanneer de gebruiker een letter typt, voegt hij deze toe aan de div c-console__input-text. Wanneer hij op enter klikt, kijkt het script welke actie eraan gekoppeld is. Nadien toont hij het aan de gebruiker (in een nieuwe div).

Tibo’s studeerde TSO & IT netwerken in het verre Brabant (Groot-bijgaarden). Waarom koos hij voor MCT in Kortrijk?

“Ik wou vooral een praktische richting doen zonder economische vakken en ik wou AI-software kunnen ontwikkelen. Veel IT-opleidingen hebben wel een paar AI-vakken, maar zijn niet gefocust en combineren die met allerlei andere vakken. Ik wou een keuzetraject dat zich 100% focust op AI-software. Data heeft mij altijd al geïnteresseerd en het is mooi om te zien wat je er allemaal mee kan doen zoals onder andere kankerdetectie.”

Korte Bio

MCT student Tibo Van Craenenbroeck

Naam: Tibo Van Craenenbroeck
Voorkennis: TSO IT & Netwerken
Provincie: Brabant
Keuzetraject: AI Engineer
Waarom MCT: Ik wou vooral een praktische richting doen zonder economische vakken, puur de technologie. Veel IT-opleidingen hebben keuzetrajecten die niet gefocust zijn op een iets. Ik wou een keuzetraject dat zich 100% focust op AI-software. Data heeft mij altijd al geïnteresseerd en het is mooi om te zien wat je er allemaal mee kan doen zoals onder andere kankerdetectie.