powered by

28/04/2020

Van moderne wetenschappen talen naar MCT

Van moderne wetenschappen talen naar MCT afbeelding

Nog nooit iets gedaan met IT? Jamie Fong verbaasde haar ouders en eigenlijk iedereen die haar kende toen ze voor MCT koos na haar opleiding moderne talen wetenschappen. Leuke en innovatieve projecten ontwerpen en ontwikkelen is wat ze echt wou doen.

We vroegen haar welk project haar altijd zal bijblijven:

“Project 2 was de max! We hebben een leerrijk spelletje gemaakt voor kinderen met een projector en een Kinect. In het begin ging het traag en zaten we soms wel eens vast, maar zodra we de fout hadden opgelost ging het snel. We waren gemotiveerd en ook de docenten gaven ons veel positieve feedback! Het was goed uitgewerkt en de kinderen vonden het ook heel tof!”

Project 2 of group project zet in op de samenwerking met de sportinnovatiecampus om mensen aan het bewegen te krijgen door gebruik te maken van technologie. In onderstaand filmpje zie je hoe Jamie, samen met haar teamgenoten een educatief spel heeft ontwikkeld voor kleuters.

Haar opleiding verliep met wat ups en downs. Moeilijke vakken zoals ‘sensors & interfacing’ verliepen wat moeilijk gezien ze geen vooropleiding had. De creatieve vakken waren dan terug echt haar ding!

“Een heel semester After Effects vond ik echt de max. Het werd ook echt super goed uitgelegd door Sofie Eeckeman! Ze was altijd goed voorbereid, waardoor de les altijd heel soepel ging. Alles werd ook stap voor stap uitgelegd."*

Haar doorzettingsvermogen en de ondersteuning van docenten heeft ervoor gezorgd dat zij haar opleiding met glans kon afwerken. De beste momenten van haar MCT-carrière spreken dan ook boekdelen!

“De begeleiding en de familiale sfeer bij de docenten waren enkele van mijn beste momenten bij MCT. Natuurlijk was ook de studiereis naar San Francisco geweldig!”

Wil je meer weten over het traject en de ervaringen van Jamie, aarzel dan niet om het haar te vragen via Facebook https://www.facebook.com/jamiejamesfong of instagram: @fongjamie.