powered by

Toegepast onderzoek naar AI en Big Data

MCT Onderzoek

MCT Onderzoek

Het Sizing Servers Lab helpt tal van bedrijven met hun AI projecten

Toegepast IT onderzoek sinds 2007

Het Sizing Servers Lab is sinds 2007 een vaste waarde als IT-onderzoekslabo bij Howest. Momenteel ligt de focus op Big Data en AI. Hieronder vallen data engineering, data preprocessing, AI-modellen en MLOps. We willen bedrijven en organisaties vooruit helpen door hen toepasbaar advies aan te bieden. Deze samenwerkingen vloeien voort uit verschillende projecten die opgezet worden maar ook op basis van gerichte vragen. Sinds 2007 hebben we verschillende evoluties binnen de IT-wereld op de voet gevolgd waardoor wij door de jaren heen ook onze focus hebben aangepast. Ons oorspronkelijk onderzoeksdomein was server hardware en stress testing maar vanaf 2012 evolueerde dat naar Big Data en data analyse. De belangrijkste lessen vloeiden door naar de opleiding MCT die toonaangevend is voor AI onderwijs.

Bij projecten werken we jouw Proof of Concept uit.

Bij projecten werken we jouw Proof of Concept uit.

Onze projecten

Als onafhankelijk onderzoekslabo werken wij gesubsidieerd projecten uit voor leden van onze TETRA gebruikersgroep. Hieronder enkele van onze lopende projecten. Wil je meer te weten komen, of heb je zelf ook een interessant onderzoeksproject? Neem dan zeker contact op!

TETRA

Sinds 2013 werken we elke 2 jaar TETRA projecten uit. Het huidige project Versnellen van AI implementaties loopt nog tot november 2022. In onze gebruikersgroep zitten bedrijven als ML6, Picanol en AZ Delta, alsook maatwerkbedrijven. Heel uiteenlopende expertises, met tal van bedrijven die een onderwerp indienen om te onderzoeken. Zo werkten we een data labelling project uit voor Zonnehoeve, en een AI integratie project voor maatwerkbedrijf ’t Veer.

Met steun van VLAIO werken wij TETRA projecten af.

Met steun van VLAIO werken wij TETRA projecten af.

Smart Services Bridge (SSB)

Smart Services Bridge (SSB) is een samenwerking met Howest, Vives en HZ hogeschool. Via het SSB project kunnen wij korte innovatieve projecten rond Big Data kosteloos uitvoeren. Binnen SSB pasten al projecten zoals het migreren van IoT applicaties naar de cloud, live monitoren van emoties in een publiek tijdens een concert en meer.

Werk samen met ons!

Een onderzoeksproject, workshop of trainingsessie? Wij helpen je graag verder.

Samenwerkingen met ons starten vaak binnen een algemeen onderzoeksproject. Maar wij staan zeker ook klaar om jouw bedrijf of organisatie ook persoonlijke en op maat verzorgde oplossingen aan te reiken.

Verder kan je ons ook contacteren voor het organiseren van workshops en trainingssessies die uw bedrijf en uw team helpen bij het ontwikkelen van jullie IT-plannen.

info@sizingservers.be