powered by

  • analysis

IoT Devices & Robotics

#Lora #5G #embeddedpython #wearables #EdgeAI

Robots bestaan al lang: zware industriële robots werden reeds geproduceerd sinds 1956(*). Sinds een paar jaar zijn huishoudelijke robots zoals een grasmaairobot en stofzuigerbot gemeengoed aan het worden.

De echte robot revolutie moet echter nog beginnen! Robots zullen enorme sprongen vooruit maken dankzij internet of things en geavanceerde AI software. Eenmaal een robot ook een “Thing” is dat geconnecteerd is aan het Internet of Things, kan men AI toe passen op de data geproduceerd door de sensors van duizenden robots (= Big Data). Robots leren dus van elkaars “ervaringen” dankzij Internet of Things zoals wij leren van filmpjes en websites op het Web. In SF taal: een Skynet geconnecteerde terminator leert sneller bij dan een alleenstaande voorgeprogrammeerde R2D2.

De huidige generatie van autonome robots kunnen dus met behulp van IoT en AI veel slimmer en flexibeler worden. En IoT-applicaties dringen ook door in industriële omgevingen. Een revolutie dat Industry 4.0 wordt genoemd.

In de module “ioT Devices & Robotics” wordt de huidige stand van moderne commerciële en industriële robotica verkend. De student wordt uitgedaagd een visie te ontwikkelen op de mogelijkheden van de producten van de toekomst.

Maar daar blijft het niet bij. In de practica ga je zelf aan de slag met bestaande robots, die je slimmer maakt en uitbreidt met baanbrekende nieuwe functionaliteiten dankzij wat je geleerd hebt in de modules IoT Cloud, Big Data, Machine Learning en Deep Learning.

Inzichten in robotica, sensoren, dataverwerking, AI en Computer vision worden aangebracht met technologieën zoals MQTT, ESP32, LoraWAN, OpenCV en Nvidia Jetson GPU processing.