powered by

Uitstroomprofiel

Next Web Developer

Hoe laat je een drone vliegen met enkel code? Hoe kan je gebruikers razendsnel realtime laten communiceren? Zit web development ook in jouw DNA? Zie jij het potentieel in smartwatches en smartphones? Dat gevoel kennen we. We gaan aan de slag met zo veel meer dan een simpele klik of swipe. Een hartslag die verhoogt, een wenkbrauw die omhooggaat, een nieuwe houding of de toon van je stem: voor ons is het input.

De basis in de eerste drie semesters

Een applicatie die meerdere inputs verwerkt kan de interactie aangenamer en beter maken. Om dat te kunnen moet je tal van sensoren uitlezen, de interactie met je gebruiker begrijpen en programmeren. Dit is exact wat we in de eerste drie semesters van MCT leren. We leren er, vanaf nul, werken met sensoren, web-ontwikkeling & programmeren en leggen een goede basis van interface design & UX.

Daarna wordt het echt fun!

In de volgende jaren gaan we aan de slag met de technologieën die ons team van lectoren gebruikt ziet worden in het werkveld. We luisteren naar de uitdagingen die er naar voren gebracht worden en zetten jullie als IT-experts op de arbeidsmarkt. We gaan meteen aan de slag met projectwerk en hebben oog voor het management en de teamwerking die noodzakelijk is om in een team of als freelancer te functioneren.

Op het einde van de specialisatie ‘Next Web Developer’ leggen we de lat echt hoog. In de modules Future Technologies en New interface design zoeken we samen met de input van studenten, docenten en het werkveld naar technologieën die de markt in de toekomst zullen veranderen.

Hier begeleiden we je naar een piste waar jij je het beste in kan vinden. Iedereen heeft zijn eigen interesse en kan aan de slag met een creatieve technologische oplossing waar hij of zij in wil groeien en meer over wil weten. Je combineert het beste dat een frontend te bieden heeft met heel wat backend technologie: voice-processing, eye-tracking, biometrische data … Als Next Web Developer, gebruik je Artificial Intelligence (AI) op een slimme manier zodat je interface ook kan interpreteren wat je gebruiker wil bereiken.

De toekomst

Waar kan je hiermee terecht? Na afloop mag je jezelf “Full Stack Developer” noemen. Maar wel eentje die klaar is voor de volgende generatie interfaces.

Qua jobs hebben de studenten slechts een uitdaging: kiezen wààr ze aan de slag willen gaan...

Kies jij Next Web Developer?

Stoom je klaar voor de toekomst en schrijf je vandaag in.

Schrijf je nu in!