powered by

Uitstroomprofiel

Smart Tech & AI Creator

Je start met Linux, leert smart devices communiceren met “the edge” of “the cloud” en verdiept je in Big Data en AI. Je wil immers begrijpen hoe een compleet Internet of Things project werkt van sensor t.e.m. AI back-end. Je ontwikkelt een Augmented Reality interface omdat dit voor veel internet of things applicaties dé manier is om informatie dicht bij de gebruikers van de IoT applicatie te brengen. De Smart Tech & AI Creator is ons profiel dat technologisch het diepst duikt in de internet-of-things-wereld.

Voor wie?

Een Smart Tech & AI Creator is een architect van technologie. Je moet dus een brede interesse hebben van AI software ontwikkeling tot Robotics, van data modelling tot data visualisatie.

Vs AI Engineer?

Omdat beide “AI” in de titel hebben en sommige modules overlappen, wordt de vraag wel eens gesteld wat het grote verschil is met AI Engineer. Op het eerste zicht is het enige verschil 3 modules (15u per week):

  • Linux ipv back-end Development
  • IoT & Robotics ipv “AI Cloud Services & Devops”
  • Augmented Reality ipv “Advanced AI”

Maar een MCT keuzeprofiel is meer dan les modules. De projecten realiseren en bewijzen dat je de technologie beheerst is de essentie van een MCT-er. Het geheel van uitgevoerde projecten en modules resulteert in het feit dat een Smart Tech & AI creator een heel andere insteek heeft dan een AI Engineer. De AI Engineer focust enkel op AI en alles wat met software ontwikkeling te maken heeft. Voor de Smart Tech & AI creator is AI meer een middel dan een doel op zich. De Smart Tech & AI creator gaat bvb. ook nadenken over hoe al die slimme devices werken en communiceren met de back-end: voor de AI Engineer is dit enkel data die het AI-brein gaat voeden.

Waarom MCT?

MCT is sinds 2015 dé internet of things opleiding van Vlaanderen met studenten die reeds aan het einde van het 1e jaar een slimme toepassing bouwen. In het unieke “industry project” (4de semester) op het einde van het 2de jaar ontwikkel je een IoT toepassing voor de industrie: TVH, Barco, ML6… Vele van die projecten worden daarna effectief in productie gebracht. Dat doet MCT al jaren: er is dus een groot netwerk van bedrijven dat beroep doet op MCT om IoT innovatie binnen het eigen bedrijf te brengen – de perfectie inspiratie bron voor jouw technische vindingrijkheid.

Kies jij Smart Tech & AI Creator?

Stoom je klaar voor de toekomst en schrijf je vandaag in.