powered by

  • Design

User Interface Design

#ui #design #HTML #CSS

Tools:

Figma, Photoshop en Atom

Een goede User Interface draagt bij tot een betere User experience. In deze module leer je hoe je de principes van visual design zoals typgrafie, kleur, layout en vertical rhythm kan toepassen om een aantrekkelijke, uitnodigende en gebruiksvriendelijke interface te ontwerpen. Je leert werken met Figma om interfaces te ontwerpen. Photoshop gebruiken we om foto’s te bewerken en assets aan te maken.

User Interface design is niet enkel in een grafische tool schermen uitwerken. Voor het web zijn er tal van design beslissingen die je veel beter kan nemen rechtstreeks in de natuurlijke omgeving van het web: de browser. Responsive webdesign, hover effecten, kleine animaties… allemaal zaken die je het best kan doen met CSS. Daarom leren we in deze module al snel hoe je de principes van visual design kan toepassen met CSS. Je leert werken met de handige text editor Atom.

Op het einde zien we hoe we Javascript en CSS kunnen combineren om kleine interacties zoals een mobiele navigatie mogelijk te maken. Javascript leer je in Full Stack Web Development.