powered by

Uitstroomprofiel

Web App Developer

In de tijdspanne van een paar milliseconden kunnen we realtime communiceren met mensen over de hele wereld. We leren hoe dit veilig, snel en efficiënt gaat. Dit voor elkaar krijgen doe je door hard te werken: het ontwikkelen van websites met oog voor de details van een intuïtieve interface tot een veilige en schaalbare back-end.

Het web app uitstroomprofiel ligt ons nauw aan het hart. Jaren geleden begon het hele MCT verhaal met een sterke focus en een lange termijn visie op web-ontwikkeling. Ook nu is dat niet anders.

Voor wie?

Als web app ontwikkelaar bekijk je projecten in het groter geheel. Je bent geïnteresseerd in de stappen vanaf het design van een interface, tot de pixel-perfecte uitwerking hiervan in een front-end en de ontwikkeling van een op maat gemaakte back-end. Je snapt dat je hierbij als team meer kan bereiken dan alleen.

Onder begeleiding van onze docenten ga je op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen van web app-technologie.
Samen bekijken we de technologieën die in de nabije toekomst relevant zijn. Een eigenschap die je zeker moet hebben, is het nieuwsgierig zijn. De webtechnologie verandert constant en je moet bereid zijn om jezelf steeds opnieuw scherp te houden, de laatste nieuwtjes op de voet te volgen en je grenzen te verleggen!

Waar werken we naartoe?

Deze module begint al op te bouwen in de eerste semesters van het MCT programma. We leren de basistechnieken voor websites al in de eerste vakken van de opleiding. Met deze basis weten we onder andere hoe we een user interface logisch opbouwen, hebben we een basis full-stack kennis om realtime met IoT-devices te werken en maken we native multi platform apps via Xamarin met C#. Uiteindelijk maken we functionele interfaces die vlot werken voor data uit diverse Internet-of-things-bronnen.

Een full-stack developer worden

In de specialisatiesemesters verleggen we de focus naar het in elkaar zetten van web apps. Progressive web apps zijn aan een stille opmars bezig. Deze PWA’s zijn websites die steeds meer functionaliteiten van native apps krijgen, met het behoud van de flexibiliteit van het web. Zeker voor verschillende IoT-integraties is dit een sterke, to-the-point oplossing.

De ingrediënten voor onze full-stack developers zijn enerzijds een goede kennis van ASP.NET Core voor de backend. We maken beveiligde API’s, gebruiken het entity framework en kijken vooral hoe alles degelijk en ook veilig in elkaar zit. Aan de andere kant van de frontend werken we vooral met JS. Daarnaast verdiepen we ons in de werking van een browser. Op die manier schaven we kostbare milliseconden van onze laadtijd af. Na de modules frontend en frameworks and patterns klinken termen als: de eventloop, Vue.js en het critical render path je vertrouwd in de oren!

Het totaalplaatje van een web app developer

Maar er is meer dan enkel coderen voor iemand zoals jij. Wil je er als web app developer bovenuit steken, dan kan je er niet omheen: goeie visualisatietechnieken en de bijhorende presentatieskills zijn cruciaal om aan te tonen dat jouw idee de wereld kan veranderen. Je leert zowel efficiënt visualiseren in de ontwikkelingsfase, als voor professionele showcasing bij een afgewerkt product. We staan stil bij de basis designprincipes, technische micro-animaties, van screencasts tot mockups. Maar we benadrukken ook het belang van goede storytelling om de kijker te kunnen overtuigen. Na de module concept visualisation ben je in staat om jouw concept professioneel te visualiseren, en deze skills ook te gebruiken in andere modules en de projectweken. Je leert de verschillende mogelijkheden kennen naar interactie en visualisatie. In het praktische luik worden hiervoor business toepassingen uitgewerkt, in hoofdzaak a.d.h.v. Microsoft Hololens maar ook via mobile devices.

Kies jij Web App Developer?

Stoom je klaar voor de toekomst en schrijf je vandaag in.