powered by

Uitstroomprofiel

XR Developer

Welkom in het tijdperk van spatial computing. Waar de echte en de virtuele wereld versmelten tot een rijkere en betere ervaring voor iedereen. Als eerste profiel in Vlaanderen word je klaargestoomd voor het tijdperk waarin innovatieve Extended Reality (XR) interfaces on-the-job-training, medische interventies en mobiliteit naar een ander niveau zullen brengen.

In dit keuzetraject combineer je het beste van de opleidingen Multimedia en Creatieve Technologie (MCT) en Digital Arts en Entertainment (DAE): de expertise op het vlak van IoT, AI en AR van MCT en de knowhow op het vlak van 3D, VR en gaming van DAE. Zo verwerf je alle specifieke IT- en softskills om computer vision (AI), een 3D-interface en wireless communicatie naar slimme devices te combineren.

Je leert een 3D-informatielaag bovenop de realiteit aanbrengen, maar ook smart devices en robots aansturen. Daarnaast maak je kennis met de allernieuwste interfaces zoals de Hololens 2 en nieuwe smart glasses. En je integreert computer vision en andere vormen van AI in 3D-interfaces.

Kies jij XR Developer?

Stoom je klaar voor de toekomst en schrijf je vandaag in.

Schrijf je nu in!