powered by

MCT is de IoT-opleiding van de toekomst

In 2020 zullen meer dan 30 miljard toestellen met het internet verbonden zijn. MCT stoomt je klaar voor deze toekomst.

Het verkeer in Kortrijk in betere banen dankzij AI & Augmented Reality.

Het verkeer in Kortrijk in betere banen dankzij AI & Augmented Reality.

Samen iets maken wat je alleen niet gelukt was.

Samen iets maken wat je alleen niet gelukt was.

Ontwikkel de applicaties van het Internet van Morgen met cutting-edge-technologie

Het huidige internet bestaat voornamelijk uit tekst en beeld. Je zou het een gigantische bibliotheek kunnen noemen. Met steeds meer slimme devices en sensoren evolueert het internet echter naar een netwerk dat kan voelen, horen, meten en zien. De volgende generatie internettoepassingen zal dus veel meer kunnen dan enkel informatie op een website presenteren. Zij zullen het dagelijkse leven beter en eenvoudiger maken door snel in te spelen op deze evolutie.

Focus je liever niet op Deep Learning maar op webdesign & interfaces of connectiviteit? Kan ook in MCT!

Om de datastromen van deze wereld in goed banen te leiden, volstaat de traditionele software niet meer. Ons grote voorbeeld is hier Tesla's autopilot-software. Sinds oktober 2016 stuurt elke Tesla sensor- en cameradata door naar het centrale datacenter. Daar leert een neuraal netwerk uit alle mogelijke situaties die de Teslabestuurders meemaken. Het neuraal netwerk in de wagen wordt op die manier automatisch verbeterd, km per km.

De MCT'er gaat dus aan de slag met Deep Learning & Machine Learning om met beeld- en sensordata zijn / haar internetapplicatie constant te verbeteren. We gebruiken daarbij de modernste interfaces: Augmented Reality is voor ons geen gadget, maar een manier om inzichten op een visueel aantrekkelijke manier dicht bij de gebruiker te brengen.

Ontdek je talent in drie semesters en maak dan een keuze vanaf het vierde semester

In de eerste drie semesters maak je kennis met de 4 keuzetrajecten van MCT: slimme technologie & data analyse, web en app-ontwikkeling, netwerktechnologie of backend en AI. Afhankelijk van waar je voorkeur naar uit gaat, verdiep je jezelf vanaf het vierde semester (2de jaar - vanaf februari) als:

  1. Next Web Developer: je focust op de interface en slimme webtechnologie (bv. chatbots)
  2. Smart XR Developer: met data-analyse, machine learning en deep learning maak je het nieuwe internet slimmer.
  3. IoT Infrastructure Engineer: je bent in staat om zowel slimme devices op een grid aan te sluiten als servers in the cloud automatisch te deployen.
  4. AI Engineer: combineer de kracht van AI met een gestructureerde en performante backend.

Laat je talent schitteren in je projecten

Deze technologieën beheersen, dat doe je niet enkel door naar onze gepassioneerde docenten te luisteren. Je past de theorie (1-2u) toe in praktische opdrachten (3-4u) in labovorm. De lessen en examens worden in ieder semester (behalve het eerste) ongeveer 4 tot 5 weken vroeger afgesloten. Daarna kan je tonen wat je in je mars hebt en alles toepassen in een project: van slimme aquaria, een personal assistant robot tot een applicatie die je kenmerken scant en kledingsadvies geeft dankzij AI. Het bedrijfsleven is zeer enthousiast: zij laten MCT'ers experimentele technologie uitzoeken in tientallen cases die in de praktijk toegepast zullen worden. MCT is een laboratorium voor de bedrijfswereld dankzij de studentenprojecten en het MCT-researchlab Sizing Servers die cases uitvoerde voor onder andere: Facebook, Intel, IBM, Picanol, Touring Mobilis en vele anderen.

Een project helpt om echt te snappen hoe iets werkt.

Een project helpt om echt te snappen hoe iets werkt.

We hebben echt goede IT docenten, die studenten zo goed mogelijk begeleiden om professionals te worden.

Ja, dit is een echte.

Nabije docenten

MCT bestaat al 20 jaar en vanaf het prille begin was "dicht bij de studenten staan" een belangrijke waarde voor alle docenten. Je docenten zijn aanspreekbaar, je hebt een mentor die je begeleidt, de studentenparticipatie staat open voor iedereen én we maken er een erezaak van om na goed overleg bij te sturen op basis van je feedback.

Go International!

Internationale competenties

Naast buitenlandse gastsprekers is er ook aandacht voor interculturele competenties en international classes en zijn er heel veel kansen voor MCT-studenten om hun vleugels uit te slaan. Behoorlijk wat studenten kiezen om hun stage in het buitenland (USA, Kazachstan, Spanje, Zuid-Africa, ...) bij partneruniversiteiten of gerenomeerde bedrijven te doen. Het is mogelijk om een korte of langere periode in het buitenland te studeren. We onderhouden de contacten met onze buitenlandse partners goed en MCT-studenten blijken uitstekende ambassadeurs!

Veel kansen voor MCT-studenten om hun vleugels uit te slaan!

Veel kansen voor MCT-studenten om hun vleugels uit te slaan!

Nieuwe opportuniteiten met studenten in het buitenland.

Nieuwe opportuniteiten.

Student toegepaste informatica MCT in Zuid Korea

Studente in Korea.

Student in Zuid-Afrika.

Student in Zuid-Afrika.

Field trip to Silicon Valley

Field trip to Silicon Valley

We houden de vinger aan de pols in Silicon Valley: sedert 2007 gaan we jaarlijks met MCT-studenten en alumni richting San Francisco in de lentevakantie. Deze lange traditie houden we in ere want: 'we lost our heart in San Francisco...'. Het is een jaarlijks blij weerzien met Cisco, Google, Facebook, ... We bezoeken zowel gevestigde waarden als spannende start-ups. De HTML5-usergroup en onze vrienden van Adobe HQ gaven de voorbije jaren MCT-talent de kans om te shinen voor meer dan 500 bedrijfsmensen uit de Bay area en de makers van de software waar je dagelijks mee werkt...

Natuurlijk maken we ook tijd voor ontspanning: geniet van een NBA match of ga hiken in het prachtige Yosemite National Park... Shop 'till you drop in the huge warehouses, Chinatown of Fisherman’s wharf of geniet in het zonnetje onder de Golden Gate Bridge van een smakelijke BBQ!

Stage

Zoeken naar stage

De start voor het vinden van een stageplaats is een één-op-één contact met bedrijven tijdens de stagemarkt. Studenten kunnen op voorhand drie favoriete stageprojecten aanduiden. Zo wisten de aanwezige stagebedrijven dat er zeker interesse was voor hun bedrijfsactiviteiten.

Het concept van 10 minuutjes babbelen – wie ben je, wat wil je, wat hebben we aan elkaar te bieden – is een prettige formule. Je kan immers met 5 tot 8 bedrijven op één namiddag praten. Zo vind je de stage die het best past bij je persoonlijkheid en technologische voorkeur.

Praktische info

Goede stagiairs in de IT en informatica krijgen